Historie

Huseby Skoles Musikkorps ble stiftet i 1921 og holder til på Huseby Skole ved Røa i Oslo. Korpset fylte 100 år i 2021.

Korpset tar opp medlemmer fra Huseby og Holmen skoler. 

Huseby er et av Oslos største janitsjarkorps med ca 100 musikanter fordelt på Aspirantkorps, Juniorkorps og Hovedkorps. Korpset har også et eget Signalkorps som dirigeres av Stabssersjant Benny Solli, som er dirigent for H.M. Kongens Gardes Signalkorps. 

Korpsets hovedfokus er å være et av landets ledende skolekorps innenfor marsjretning og formasjonsdrill, men skal også være et godt konsertkorps. 

Korpset har et høyt aktivitetsnivå og opptrer jevnlig i offentlige sammenhenger, herunder i utlandet. Korpset har flere konserter i året enten alene eller i samarbeid med andre korps eller strykeorkestre. Korpset går også mange oppmarsjer, eks. på Karl Johans Gate og nå sist på Champs Elysees i Paris. Videre har korpset hvert år mange drilloppvisninger i forbindelse med korpsstevner eller som egne arrangerte oppdrag. Sommeren 2023 er korpset invitert til Washington D.C. for å delta i 4. juli paraden. 

Korpset samarbeider mye med H.M. Kongens Gardes 3. Gardekompani (musikk og drill) og trener jevnlig i Huseby leir med Gardens drillinstruktører. Korpset er også så heldige å ha tidl. dirigent for Gardemusikken Major Eldar Nilsen som fast dirigent og musikalsk ansvarlig. Carl Nilsen er dirigent for Juniorkorpset og Ingrid Thorstensen for Aspirantkorpset. Korpsets leder er Boye Wangensten Berge. 

Korpset opptrer innimellom sammen med H.M. Kongens Garde, nå sist på Gardens ettermiddagsarrangement i Huseby leir 17. mai 2022 og på Gardens Dag. Korpset har også arrangert og deltatt på Gardens Flomlysdrill i 2019.

Korpset deltar i Distriktsmesterskap og har også løpende konserter og prosjekter med kjente artister som Anita Skorgan, Silje Nergaard, Leif Anders Wentzel, mv. 

Korpset er et av landets beste marsjeringskorps og er Norgesmester i formasjonsmarsjering og i gatemarsjering flere ganger, blant annet i 2021. Korpset er også et godt konsertkorps og vant 2. divisjon i Distriktsmesterskapet 2023.


Søk
Driftes av Styreportalen AS